Alku

Ajankohtaista

Säännöt

Myynti

Tutkimus

Sukuhaarat

Sukuviesti

Kokoukset

Liity jäseneksi

Galleria

Yhteystiedot

Linkit

 

 

Sukukokous 2018

KOKOUS 14.7.2018           Jyväskylä              

Sukukokous 2016

KOKOUS 2.7.2016             Nurmes

Sukukokous 2014

KOKOUS 28.6.2014            Kuopio           

 

Sukukokous 2012

KOKOUS 4.8.2012              Mikkeli                

 

Sukukokous 2010

KOKOUS 19.-20.6. 2010            Maaninka                  

 

Sukukokous 2008

KOKOUS 12.7. 2008               Porvoo               

Sukukokous 2006

KOKOUS 8.7. 2006             Haapasaari                 

Sukukokous 2005

KOKOUS 16.7. 2005             Maaninka                 

Sukukokous 2004

KOKOUS 7.6. 2004              Tampere                

Sukukokous 2003

KOKOUS 12.-13.7.2003          Heinävesi                          

Sukukokous 2002

KOKOUS 13.7.2002               Siuntio

 

 

Sukukokous 2001


 

 

Sukukokous 2000

Sukuseuran vuosikokous pidettiin Juankoskella 15.7.2000. Tilaisuuden järjestelyistä vastasi Latvalan perhe. Kokouspaikkana oli Juankosken kaupungintalo. 

Kokouksen jälkeen oli tilaisuus osallistua Juankosken kulttuurihistoriallisen seuran järjestämään vuosisadan vaihteen puutarhajuhlaan. Myös pientä maksua vastaan pääsi mukaan opastetulle puutarhakierrokselle ja kartanoesittelyyn.

Sukukokous 1999

Sukuseuralla oli vuorossa kokous virallisella kotipaikkakunnallaan Maaningalla, joka on vetänyt aina eniten osallistujia. Johtuneeko siitä, että suurimmalla osalla jäsenistöä on alkujuuret juuri Maaningalla. Toivomme suurta kokousta tälläkin kertaa. Tervetulleiksi toivotamme kaikki vakiokävijät, mutta myös ne, jotka eivät sukukokouksissa ole koskaan käyneet.
Perinteisesti Maaningan kokous  alkoi jumalanpalveluksella, minkä jälkeen oli kunniakäynti esivanhempien haudoilla. Samoin oli nyt. Kokouspaikkana oli ravintola Kolme Tavia aivan kylän keskustassa kirkon lähellä.
Olimme varautuneet siihen, että tilaisuuteen tulee myös lapsiperheitä Aivan kokouspaikan välittömässä läheisyydessä oli lasten leikkikenttä, jonne voi hyvin siirtyä, jos kokouksessa olo pieniä pitkästytti. Myös sukulaistalojen Jukolan ja Marjalan pihat sijaitsivatvat aivan lähietäisyydellä ja olivat ulkoiluun käytettävissä. 

Sukukokous 1998

Kirkkoherra Kari Nikulainen kutsui Laakkoset Kuhmoon Sukukokoukseen 11.7.1998. Päivä oli kesäisen lämmin ja aurinkoinen ja luonto oli parhaimmillaan. Kokouspaikkana oli Kuhmon seurakunnan leirikeskus.
Ennen varsinaista kokousta puheenjohtaja Helena Heinonen kertoi sukututkimuksen nykyvaiheista. Nyt on saatu selvitetyksi suvun kantaisän Lars Lackbergin tarkka syntymäaika sekä hänen vanhempansa ja lapsensa. Kuopion maaseurakunnan kastekirjassa on merkintä: "Syntynyt poika Lars 20.9.1691, vanhemmat Mats Lacoinen ja Beata Airaxitar Salokylästä". Jo aikaisemmin on tiedetty, että Lackberg on sotilasnimi. Niinpä lapset on kirjattu Lackberg –nimisinä. Sukututkimusta jatketaan edelleen ja internet on siinä verraton apuväline.

Kokouksen alussa vietettiin hiljainen hetki sukuseuran sihteerin Eva Kauppisen ja hänen puolisonsa Sauli Kauppisen muistolle.

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Juha Hirvonen Savonlinnasta ja sihteeriksi Marjatta Latvala Juankoskelta. Erovuoroiset Anneli Joru Iisalmesta ja Helena Heinonen valittiin uudelle 3-vuotiskaudelle. Seuran puheenjohtajana jatkaa Helena Heinonen ja uutena sihteerinä toimii Marjatta Latvala. Varsinaisten kokousasioiden lisäksi päätettiin ryhtyä valmistelemaan Laakkosten yhteistä sukukirjaa. Valmistelutoimikuntaan valittiin puheenjohtajan lisäksi Marja Laakkonen ja Eini Laakkonen Kuopiosta sekä Katri Koistinen Nilsiästä.

Illalla kokoonnuttiin Kuhmon kirkkoon, jonka kokousväelle esitteli kirkkoherra Kari Nikulainen. Iltavirren jälkeen siirryttiin juuri entisöityyn kauniiseen pappilaan, jonne pappilan väki, Ritva ja Kari Nikulainen olivat järjestäneet iltakahvitarjoilun kainuulaiseen tapaan. Saimme myös tutustua vanhan pappilan pitkään ja värikkääseen historiaan. Tilaisuus oli erittäin lämminhenkinen ja kiireetön. Meitä pidettiin kuin piispaa pappilassakuten joku totesi hyvästeltäessä.

Vielä oli aikaa tutustua Kuhmon maisemiin ja pulahdella kirkkaassa ja puhtaassa Ontojärvessä. Kuhmon lumo valtasi meidätkin, niin kuin kamarimusiikkijuhlien kansainvälisen yleisön kesä kesän jälkeen.

Sukukokous 1997

Kokous pidettiin 19.7.1997 Laukaassa, Ruuhipirtin lomakeskuksessa. Läsnä oli runsaat 50 suvun jäsentä. Yhteisen liikunnallisen tuokion jälkeen pidettiin sukukokous, jonka puheenjohtajana toimi rehtori Aarne Heinonen Imatralta ja sihteerinä Eva Kauppinen myöskin Imatralta. Yhteisen lounaan jälkeen siirryttiin Ruuhijärven kesäteatteriin, jossa esitettiin Teuvo Pakkalan näytelmä Tukkijoella. Tilaisuuden käytännön järjestelyt oli hoitanut Kauko Välinen.

Vuoden 1998 sukukokous järjestetään todennäköisesti Kuhmossa.

Sukukokous 1996

20.7.1996 Maaningan Halolassa. Läsnä oli runsaat 100 suvun jäsentä. Mainittakoon, että mukana oli runsaasti uusiin sukuhaaroihin kuuluvia jäseniä. Kokous oli 2-päiväinen, olihan kysymyksessä juhlakokous. Paikalle oli järjestetty Suvun taitavat kädet -näyttely, johon oli saatu runsaasti taitavien käsien tuotteita, puutöitä, erilaisia tekstiilituotteita, maalauksia sekä taidokkaita koruja. ( Helena Heinonen)

Sukukokous 1995

Ennätysmäärä - 120 henkeä - Laakkosia kokoontui 30.7.1995 kesätapahtumaan Vehmersalmelle. Jumalanpalveluksen jälkeen kokouksen osanottajat siirtyivät pitkässä autosaattueessa Vuorisalon saareen, jossa juhla-asuinen Hongiston talo oli valmiina ottamaan vieraat vastaan. Talon emäntä Aune Räsänen toivotti vieraat tervetulleiksi ja Jarmo-isäntä esitteli talon ja tilan.

Vehmersalmen kunnanhallituksen puheenjohtaja Pentti Mönkkönen kertoi kunnan nykytilanteesta ja luovutti sukuseuran puheenjohtajalle kunnan julkaiseman kuvateoksen, Suvaksen sylissä.

Sää oli lämmin, luonto kukkeimmillaan, niinkuin se vain voi heinäkuussa Suomen suvessa olla. Puitteet sukukokoukselle olivat erinomaiset.

 

Sukukokous 1994

Helteisenä sunnuntaina 17.7.1994 pidettiin Laakkosten sukuseuran vuosikokous Mikkelissä Kenkäveron vanhassa pappilassa. Jäseniä oli paikalla 43, lisäksi muutama seuralainen. Kaukaisimmat kokousvieraat olivat Pariisista saakka. Nuoria perheitä oli mukana ilahduttavan runsaasti. Lienee ollut kuuman kesän helteisin päivä. Aurinko paistoi aluksi täydeltä terältä. Välillä tuli ukkosta ja sadetta, mutta sää ei siitä viilentynyt, lämmin sää vain muuttui trooppisen tuntuiseksi. Väki olisi mieluummin viihtynyt ulkosalla, mutta tunnollisesti kuitenkin palattiin pappilan suureen saliin kokousasioiden pariin.