Sukukokous Uudessa Valamossa Heinävedellä 12.7.

 

Tällä kertaa kokoonnumme täysin uudessa ympäristössä, nimittäin ortodoksisessa luostarissa. Valamon luostarin historia ulottuu yli 800 vuoden taakse. Luostarin perusti Laatokan Valamon saarelle munkki Sergei, joka sai myöhemmin seuraajakseen karjalaisen Hermannin. Talvisodan aikana, helmikuussa 1940 luostarin väki, noin 200 munkkia, lähti evakkoon. Uudeksi asuinsijaksi löytyi vanha kartano Heinäveden Papinniemestä. Luostarin nykyisestä tehtävästä ja toiminnasta kertoo Valamo-esite seuraavaa: Valamon luostari on ortodoksisen uskonelämän ja kulttuurin elävä keskus. Nykypäivän ihmiselle luostarin levollinen ilmapiiri ja ympäröivä puhdas luonto tarjoavat mahdollisuuden hiljentymiseen ja rauhoittumiseen kaukana kaikesta kiireestä. Luostarimiljöössä toimii myös yleissivistävä oppilaitos, Valamon kansanopisto. Kansanopisto tarjoaa myös erilaisia kursseja ja toteuttaa niitä vaikkapa mittatilaustyönä. Luostarin yhteydessä toimii myös kirjasto, konservointilaitos ja viinin valmistamo. Se on myös suosittu kokouspaikka. Myös lukuisat sukuseurat järjestävät kesätapaamisiaan siellä. Kotiin vietäväksi Valamosta saa mutakin kuin levinneen ja virkistyneen mielen. Muistoesinemyymälä Tuohuksen valikoimissa on mm. ikoneita, kirkkomusiikkia, vahakynttilöitä, erilaisia yrttiherkkuja ja makeisia sekä luostarin omaa marjaviiniä.

Yöpyminen luostarissa

 Luostarissa voi yöpyä joko hotellissa tai vierasmajassa. Hotellissa 2-3 hengen huone maksaa 32 euroa hengeltä, vierasmajassa 2-5 hengen huoneessa 20 euroa hengeltä. Huonevaraukset on tehtävä hyvissä ajoin, puh. 017-570 1504 tai sähköposti valamo@valamo.fi Vierailuun voi myös yhdistää laivaristeilyn M/S Sergeillä ja tutustua kauniiseen kansallismaisemaan tai vierailla vaikkapa Täyssinän rauhan rajakivellä tai läheisessä Lintulan nunnaluostarissa.

Osallistuminen, joka sisältää tulokahvin suolaisen kahvileivän kanssa, lounaan noutopöydästä, munkkikahvit (luostarissa kun ollaan)ja opastetun kierroksen luostarin alueella maksaa aikuisilta vain 23 euroa, 4 - 14 vuotiailta lapsilta 10 euroa ja alle 4 vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Hinta on alhainen, sillä seura hiukan sponsoroi. Aloitamme tulokahveilla, jonka jälkeen teemme opastetun tutustumiskierroksen luostarin alueella. Sitovat ilmoittautumiset 30.6. mennessä Marjana/Ahti Latvala puh. 017- 612 171 tai 040-5503551. Jos joudut peruuttamaan osallistumisesi, tee se viimeistään 4.7. Meitä veloitetaan 5.7. tarkistetun henkilömäärän mukaan. Muista ilmoittaa mahdollisesta erikoisruokavaliostasi!

 

10.00                     tulokahvi suolaisen kahvileivän kera

10.30                     tutustuminen luostariin oppaanjohdolla

11.30                     lounas noutopöydästä

13.00                     vuosikokous              ESITYSLISTA

15.30                     rnunkkikahvit