LAAKKOSTEN SUKUSEURA RY

            

  Toimintakertomus vuodelta 2002

Jäsenistö  

Sukuseuran jäsenmäärä on kutakuinkin ennallaan, jonkin verran yli sadan. Ihan tarkka lukumäärä ei ole tiedossa, sillä jäsenmaksut suoritetaan usein perhekunnittain. Jopa niin, että monet vanhemmat huolehtivat lastensa maksuista, vaikka he asuvat jo erillään ja joilla on jo oma perhe. Jäsenmäärä ei muutoinkaan ole kiinteä. Jäsenmaksun suorittaminen joskus unohtuu tai jäsenyydessä pidetään muusta syystä vuoden, parin tauko. Jäsenistöstä ovat viime vuoden aikana poistuneet Airi Hujanen, Mirjam Kaitosaari, Sulo Karjalainen, Kosti Laakkonen, Hanna Miettinen, Helena Pesonen ja Sirkka Saijets.  

Uusia jäseniä tulee muutamia joka vuosi. Varsinkin sukukirjan ilmestymisen jälkeen on uusia jäseniä tullut mukaan. Kotisivut internetissä tekee myös sukua tunnetuksi. Kyselyjä, kuulunko sukuun, tulee sähköpostissa runsaasti. Näihin pyritään aina vastaamaan. Kirjassa esiintyvistä suvuista asian voi helposti tarkistaa, kuten tapahtui pari viikkoa sitten. Nuori neitonen kertoi vahingossa osuneensa sukuseuran sivuille ja lähetti oikopäätä kyselyn. Perhe löytyi Pehr Laakkosen haarasta, jossa moni sukutaulu on jäänyt tietojen puuttuessa vaillinaiseksi. Vanhoista kirkonkirjoista Internetin kautta hakeminen taas vaatii aikaa ja aiheuttaa aikamoista vaivannäköä. Tällä hetkelläkin on muutamia sukuja työn alla.  

Toiminta  

Vuosi 2002 on ollut sukuseuran toiminnassa hiljaiseloa. V. 2001 elettiin niin kovilla kierroksilla, että rauhallinen toiminta on ollut hyväksi. Päätapahtuma oli Antti ja Elina Laakkosen järjestämä riemullinen sukutapaaminen kesällä Siuntiossa. Paikalla oli runsaat 50 henkeä. Sukukokouksen tärkein päätös oli muutos jäsenmaksun määräytymiseen. Uutena asiana oli myös päätös omaisen haudalle tarkoitetun hautavaakunan valmistamisesta. Hallitus on pitänyt yhden kokouksen.

 

Jäsenten ja puolisoiden merkkipäivät on huomioitu. Varsinaiselle suvun jäsenelle on lähetetty vaakuna ja taulut suoraan alenevista esipolvista. Puolisot ovat saaneet pienempikokoisen vaakunakortin. Kirjamyyntiä on jatkettu hiljakseen ja muutama pöytälippukin on myyty merkkipäivälahjaksi.