SUKUKOKOUS TAMPEREELLA
                                        
17.7.2004

 Lämmin aurinkoinen sää toivotti kokousväen tervetulleeksi Tampereelle. Säät ovat aina suosineet Laakkosten sukutapaamisia, vaikka kesä muutoin olisi ollut sateinen ja viileä niin kuin tänäkin vuonna on ollut. Osanottajia oli joidenkin peruutusten jälkeen paikalla 61 henkeä. Sukuseura, joka on alkanut yhdestä perheestä, on kasvanut usean sukuhaaran yhdistykseksi. Jo ensimmäisessä sukukokouksessa oli läsnä kaikkien Maaningan haaraan kuuluvien esi-isien jälkeläisiä. 1950-luvulla tuli mukaan Kuopion haara ja kun sukututkimus kirjahankkeen aikana entisestään voimistui,  todettiin myös Nilsiän ja Vehmersalmen Laakkosten kuuluvan samaan Laakkossukuun. Viime vuosina on mukaan tullut myös joitakin Puutimojärven, Lapinlahden sekä Juuka- Polvijärven sukuhaaroihin kuuluvia jäseniä.  


Pertti Laakkonen

Tilaisuus alkoi yhteisellä lounaalla, jonka alussa kokousisäntämme Pertti Laakkonen toivotti suvun tervetulleeksi  Museokeskus Vapriikkiin. Aterian jälkeen kokousisäntämme esitteli entistä tehdas-aluetta. Varsinainen kokous aloitettiin Pirkanmaan maakuntalaululla Kesäpäivä Kangasalla. Säestyksestä huolehti Marja-Leena Heikkinen Lapinlahden sukuhaarasta. Tämän jälkeen kuultiin Pertti Laakkosen mielenkiintoinen esitys Tampellan alueen teollisesta historiasta. Marja-Leena Heikkinen esitti lapsenlapsensa Jasmiina Ghariebin säestämänä kolme laulua. Viimeiseen laulun, On ihanaa kun aurinkoinen paistaa, kertosäkeeseen yhtyi yleisökin oikein sydämensä pohjasta, sillä aurinkoa ja kesän lämpöä oli todella kauan kaivattu.


Marja-Leena Heikkinen

 Kokouksen avauksen yhteydessä hiljennyttiin kunnioittamaan vuoden aikana kuolleiden jäsenten muistoa sytyttämällä heille muistokynttilät ja hiljentymällä kuuntelemaan Marja-Leena Heikkisen soittamaa Sua kohti Herrani - hymniä. Kynttilät sytytti seuran kunniapuheenjohtaja Marja Laakkonen.  Poisnukkuneet suvun jäsenet olivat suku-ukki Arvo Laakkonen Lapinlahdelta Maaningan sh, Heikki Laakkonen Espoosta Maaningan sh, Lilli Laakkonen Kuopiosta Kuopion sh, Unelma Partanen Joutsenosta Maaningan sh ja Maija Turunen Vehmersalmelta Vehmersalmen sh.  

Tämän jälkeen sukuseuran puheenjohtaja Helena Heinonen kertoi, että hallitus oli juuri pitämässään kokouksessa päättänyt kutsua uudeksi suku-ukiksi Maaningan sukuhaaraan kuuluvan Eino Olavi Kankaan Helsingistä. Uusi suku-ukki sai lahjaksi sukuseuran T-paidan ja raikuvat onnitteluaplodit.  
Pj. Helena Heinonen


Suku-ukki
Eino Olavi Kangas

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Pertti Laakkonen ja sihteeriksi seuran sihteeri Marjatta Latvala. Toimintakertomus ja -suunnitelma hyväksyttiin. Rahastonhoitaja Merja Kaartinaho esitti vuoden 2003 tilit. Tilintarkastuskertomuksen kuulemisen jälkeen tilivelvollisille myönnettiin tili- ja vastuuvapaus. Sukuseuran puheenjohtajaksi valittiin edelleen Helena Heinonen Imatralta ja varapuheenjohtajaksi Pertti Laakkonen Tampereelta. Toisen erovuorossa olleen hallituksen jäsenen Anneli Jorun tilalle hallitukseen valittiin Pekka Laakkonen Tuusulasta, Lapinlahden sh. Tilintarkastajina jatkavat Risto ja Seija Kangas Helsingistä ja varatilintarkastajina Ahti ja Pauli Laakkonen Lapinlahdelta. Jäsenmaksuksi hyväksyttiin hallituksen ehdottama, 7 € varsinaiselta jäseneltä ja 3 € puolisolta ja 15 vuotta täyttäneiltä samassa taloudessa asuvilta lapsilta. Kohdassa muut asiat puheenjohtaja ilmoitti, että ensi kesän sukutapaaminen on Maaningalla. Lopuksi puheenjohtaja Helena Heinonen kiitti Pertti Laakkosta hyvin hoidetuista kokousjärjestelyistä. Hallituksen kokouksessa hän oli ilmoittanut, ettei laskuta järjestelyihin liittyvistä kuluista, joten sukuseura sai ne lahjana. Kokouksen päätteeksi laulettiin Hämäläisten laulu.  Pekka Laakkonen Tuusulasta kertoi kokousväelle omien sukututkimustensa tuloksista

Tämän jälkeen jäsenet siirtyivät myyntipöytien ääreen ostamaan sukuseuran tuotteita. Uutuutena komeili sukuvaakunalla varustettu T-paita, jonka menekki oli yllättävän hyvä. Paidoista jäi jäljelle vain muutamia hajakokoja. Myös avaimenperät tekivät hyvin kauppansa, samoin sukukirja,  hautavaakuna ja isännänviiri.  

Sitten olikin jo päiväkahvin aika. Avaraan ruokasaliin oli katettu herkulliset viinerit ja hyvää kahvia. Välittömästi tämän jälkeen alkoi museokierros.  Loistavan oppaan johdolla pääsimme tutustumaan meille outoon Samurai-kulttuuriin ja –kulttiin. Vielä ehdimme Tiedon palatsi-näyttelyyn, joka esitteli aarteita Pietari  Suuren v. 1714 perustamasta Kunstkamera -museosta. Onnistuneen kesätapahtuman jälkeen lähdimme hyvillä mielin kotimatkalle. Aurinkoisessa kesäillassa ihailimme lempeitä hämäläismaisemia.